El teu fill / filla s’aixeca de nit plorant?

El teu fill / filla s’aixeca de nit plorant?

Si us passa això, potser per diverses raons.
La meva pregunta és:
Com dormiu el nen/ nena a la nit?

Si l’adormiu en braços, al sofà, al carro, o en qualsevol altre lloc que no sigui el seu bressol, és normal que s’aixequi plorant.


En el moment de despertar-se un infant de nit, el seu últim record, és l’última imatge que va veure abans d’adormir-se . Si per exemple l’heu adormit en braços, la seva última imatge que se li queda, és de la vostra cara.
Quan es desperta de nit, si nou us veu la cara, s’espanta i comença a plorar, perquè no reconeix el lloc on està.

A nosaltres als adults ens passa el mateix, quan anem algun dia de vacances i dormim en un hotel. No us ha passat mai, que us heu despertat a mitjanit, o al matí, mig dormint, i no saps on estàs? Una sensació rara , veritat? Com d’inseguretat?

.

Doncs als nens/ nenes els hi passen exactament el mateix.
El meu consell és: intenteu dormir el nen/ nena directament en el bressol. Es de dir , posar-lo/la dins del bressol quan encara esta despert/ta.

Ja se, que costa fer això!!

Podeu començar amb el cap de setmana, perquè estareu més tranquils, amb la migdiada.
El / la poseu al bressol, i esteu al seu costat fins que s’adormi.
Però sense agafar-lo / la en braços si es posa a plorar. Intenteu calmar-lo/ la des de fora del bressol. És útil, intentar fer-li una rutina, com per exemple: llegir un compte, cantar-li una cançó (si encara és molt bebè i no se li pot explicar un compte).

La idea és que el nen o la nena, aprengui relaxar-se per si mateix, i aprendre a adormir-se sol/ sola ,en el mateix lloc on es despertarà. Si podeu aconseguir-lo ( ja se que és difícil!, sobre tot si esta acostumat/da a adormir-se en braços), ja veureu com no plorarà més quan s’aixequi de nit!

Molts ànims!! Quan més aviat ho fareu, més nits desperts us estalviareu.

Si coneixes alguna persona amb aquests dubtes, pots ajudar-la i compartir aquest article amb els teu contacte en Facebook, el teus grups en LinkedIN,en Twitter, Google+ o el teu blog.

Anca Raluca Bonca Ungur

Deixa el teu comentari