Et preocupa que el teu bebè no para de tenir mocs?

Et preocupa que el teu bebè no para de tenir mocs?

En aquesta època de l’any, els bebès solen tenir mocs i flegmes, encara que no estiguin constipats, sobretot si van a la guarderia.

Això, a vegades vol dir que s’estan immunitzant, perquè els mocs són defenses que crea el cos humà amb el propòsit de netejar les vies respiratòries de bacteris i virus, per evitar que penetrin dintre del cos.

És molt important actuar a temps perquè si els mocs arriben a ser excessius, i es prolonguen molt de temps, poden aparèixer complicacions.

Que pots fer?

-intenta que el teu bebè begui molta aigua, perquè ajuda a dissoldre la mucositat.

-procura que a casa hi hagi un ambient humit. Això és fàcil d’aconseguir amb un humidificador ,que el pots comprar amb una farmàcia.

-neteja els mocs del/la teu fill/ teva filla amb un mocador suau, per evitar irritar-li la pell i fes-li rentats nasals amb sèrum fisiològic o Rinomer (que és aigua de mar).

-si té mocs al coll, els bebès no saben tossir i expectorar.

Normalment, al tossir, els mocs es queden a la boca, i s’ho empassen a l’ estómac. Si ho agafes a temps, abans que s’ho empassi, li pots ajudar, netejant la boca amb una gasa estèril.
Els mocs s’enganxen a la gasa i et serà més fàcil treure-li.

A vegades, el bebè quan té l’ estómac ple de mocs, no té ganes de menjar. No és bo forçar-lo que mengi. És millor donar-li menys quantitat de menjar i més sovint.

Pensa que els mocs són molt indigestos, i a vegades els bebès els vomiten. No t’espantis si vomita els mocs!! Així el cos es neteja i el bebè es queda més a gust.

Recomana aquest article als teus amics que coneguis, per ajudar-los reflexionar i millorar.

Comparteix-lo a les xarxes socials, que segur que molta gent t’ho agrairà. I jo també.

Anca Raluca Bonca Ungur

Deixa el teu comentari