Polls a l’escola?

Polls a l’escola?

L’escola és un lloc on la presència de polls al cap pot ser freqüent, ja que la convivència de molts nens n’afavoreix la difusió, malgrat que pares i mestres ens preocupem per evitar-ho. Us recordo que els polls del cap no transmeten malalties i no són cap risc per la salut, però és imprescindible eliminar-los.

Us donaré alguns consells de prevenció:

  1. Raspallar els cabells cada dia, mantenint nets els raspalls. Per tant no s’han de compartir ni pintes, ni raspall de cabell, ni tovalloles, ni gorres.
  2. Revisar els cabells del nen/nena i de les persones que hi conviuen dos o tres cops per setmana, sobretot si es graten el cap o es queixen de picor.
  3. Si observeu que el vostre fill/a té polls cal que aviseu al mestre/a, o al director/a de l’escola.
  4. No s’han d’administrar insecticides “per prevenir” a persones no parasitades.

Què cal fer amb un nen afectat de polls?

El tractament es basa en una aplicació d’un preparat insecticida específic (loció o xampú, esprai, crema). Cal seguir al peu de la lletra les instruccions del prospecte del producte que compreu a la farmàcia.

Important!!!!!!!!!!!!! Repetir l’aplicació al cap de 7 o 8 dies!!!!!!!!!!!!

El més important que heu de saber (que us dic per experiència) és que cap producte mata els polls que estan dintre dels ous.

Els productes només maten els paràsits vius. És de dir, si li feu el tractament, també heu de treure tots els ous, si no, no serveix de res el tractament. Els ous són molt petits, i a l’hora de revisar el cap del nen/nena se us pot escapar algun. Si dintre de l’ou (que encara s’ha quedat al cap) ni hi ha un poll que encara no ha sortit, sortirà, i a cap d’uns dies tornarà a pondre ous.

Molt important és revisar cada dia el cap del nen/nena durant almenys dues setmanes(passant-li el llemener), i repetir el tractament a la setmana d’haver-lo fet la primera vegada.

Per treure els ous, es pot esbandir el cabell amb una barreja d’aigua i vinagre, i després passar una pinta amb les pues molt fines (un llemener), o treure-les amb els dits. Els ous difícils de treure, només es poden treure amb els dits.

És una feinada, per qui li toca…… Però s’ha de fer.

Si coneixes alguna persona amb aquests dubtes, pots ajudar-la i compartir aquest article amb els teu contacte en Facebook, el teus grups en LinkedIN,en Twitter, Google+ o el teu blog.

Anca Raluca Bonca Ungur

Deixa el teu comentari