Responsabilitat Social

Responsabilitat Social

Aqui teniu la posibilitat de llegir el nostre projecte de Responsabilitat Social:

 

VALORS I BONES PRÀCTIQUES

La Llar d’infants Anca es una entitat privada  i actualment es l’única guarderia bilingüe català-anglès de Mataró.

 

Historia

Encara que sóc  enginyera industrial, i vaig treballar aquí Espanya uns anys amb aquest àmbit, la meva passió sempre ha estat l’educació de d’infància.

Vivint aquí , m’he adonat de la mancança que hi ha en l’àmbit educatiu dels idiomes estrangers, en especial l’anglès que és la llengua més internacional i per tant que et permet comunicar-te arreu del món.

En el meu país d’origen , no tenim aquesta mancança, donat que el sistema educatiu es diferent. Els idiomes s’ensenyen des de molt petits i de manera natural , com una immersió lingüística. Quan vaig arribar aquí Espanya, jo no parlava gens de català i castellà, però ho vaig aprendre de seguida. Quan mes idiomes aprenem de petits, mes fàcil es aprendre un o dos idiomes , inclòs de gran . Aquesta es la meva experiència personal.

Aquesta inquietud, m’ha portat a estudiar educació infantil, i obrir aquí a Mataro, una guarderia bilingüe català-anglesa, pel tal de fusionar la meva experiència amb la meva passió, l’educació.

Per a mi , es molt importat poder transmetre als alumnes tots els coneixements dels que jo disposo, perquè considero que els coneixements d’una persona es la cosa mes valuosa que pot tenir. Es la única cosa que ens acompanya tota la vida, a diferencia de les coses materials que son de pas a les nostres vides.

Ja fa deu anys que l’escola és oberta, i estem molt contents dels resultats i de la experiència que hem tingut durant  tots aquests anys.

 

Missió de la Escola Bressol Anca

L’objectiu de la nostra escola bressol, és el d’aconseguir que quan els nens/nenes finalitzin la seva estada dins del centre, tinguin un domini de la llengua anglesa de manera que no tinguin cap problema per a continuar els seus estudis amb anglès.

 

El mètode escollit perquè els nens i nenes se sentin còmodes i no confosos ni pressionats amb una nova llengua, es la immersió lingüística que es  introduir els idiomes amb naturalitat.

Iniciar l’aprenentatge d’una llengua estrangera a l’educació infantil permet fixar unes bases solides des del punt de vista auditiu i fonètic.

Entre els primers 5 anys, els infants gaudeixen d’una plasticitat perceptiva que afavoreix la capacitat de comunicar-se .sense inhibicions.

 

Visió de l’empresa

 

Volem ser una escola de referència  a Mataró respecte a l’educació bilingüe infantil, per això hem creat un mètode pedagògic únic  que te com a base l’ immersió lingüística a edats molt primerenques.

 

VALORS

 

Pedagogia

 

La nostra missió no tindria sentit si no treballéssim amb un bon sistema pedagògic.

 

El nostre mètode pedagògic esta basat en dos pilars: la intel·ligència emocional dels nens i de les nenes ( ja que amb aquesta edat fan servir molt el llenguatge no verbal, fins que arriben a comunicar-se verbalment) ,  i la immersió lingüística.

 

La raó per la qual fem això és perquè és molt positiu el multilingüisme per als nens i nenes. Està demostrat en nombrosos estudis al país i a l’estranger que és molt bo per al desenvolupament lingüístic, social i cognitiu dels nens i nenes el parlar diferents idiomes.

 

La millor base per a un desenvolupament multilingüe està en el període preescolar. Els nens i les nenes  entre 0-4 anys són molt flexibles, en estar enmig del procés de desenvolupament del llenguatge. Si estan en un ambient on es parlen dos o més idiomes, aprendran la segona llengua (o tercera) sense esforç i de manera divertida. Aquest contacte amb una  o mes llengües diferents de l’habitual fa desenvolupar amb molta facilitat un conjunt d’aptituds i capacitats, especialment de comprensió auditiva i de pronunciació.

 

Estan científicament comprovat que les persones bilingües o multilingües, demostren alts funcionaments cognitius incloent:

 • Una flexibilitat cognitiva àmplia
 • Més flexibilitat en pensar
 • Posseeixen una capacitat analítica aguda
 • S’ enfoquen en els fets més concrets d’un problema i de les seves respectives resolucions
 • Posseeixen una alta percepció visual
 • Desenvolupen sensibilitat per controlar l’atenció més que una persona monolingüe

 

Tranquil·litat i Transparència

Som conscients que el pares i mares depositant en nosaltres una total confiança, per això es important per a nosaltres garantir la seva tranquil·litat.

A la nostra escola, tenim un sistema d’accés al centre mitjançant portes obertes pels pares i mares  controlat per un xip electrònic. Cada pare/mare disposa de un xip electrònic, per poder tenir lliure accés dins del nostre centre. D’aquesta manera els pares poden entrar a l’interior de les instal·lacions, tantes vegades com vulguin i quan vulguin. El nostre objectiu és la tranquil·litat dels pares, que poden veure el seu fill/a  en qualsevol moment del dia, assegurant la màxima transparència en el nostre centre.

Interactivitat

 

Per a nosaltres la comunicació fluida amb les famílies es primordial, ja que els i les  nostres  alumnes son tan petits que no poden explicar als seus pares i/o a les seves mares que han fet a l’escola, com han estat, que han menjat , etc. Per això intentem tenir una fluïdesa amb la comunicació en tots els àmbits.

Per exemple: a través d’internet, reben tota la informació, fotos de les activitats, circulars amb informació, etc.

A traves de   les reunions de pares i mares intercanviem opinions, i en cada reunió  reben  un informe sobre l’evolució del seu fill/a.

 

Fem escola de pares i mares  amb una psicòloga infantil, periòdicament ,per aclarir qualsevol dubte sobre la vida dels seus fills/es. És la nostra mainadera.

Cada dia, dins de l’agenda escolar de cada alumne i alumna, l’educadora  fa arribar un informe escrit diari, i també  a l’hora de recollida dels i les  alumnes li expliquem als pares/ mares com ha anat el dia .

 

Salut

Per nosaltres la salut comença amb l’alimentació. Per això disposem d’una cuina menjador, de manera que els nens i les nenes se sentin a l’hora de l’àpat igual que a casa seva. El moment dels àpats és també una part important de l’educació. És un bon moment per parlar dels menjars, sentir-ne les olors i constatar les textures, i alhora, establir les bases d’uns bons hàbits en relació al menjar i al comportament a taula.

Disposem de servei de cuina pròpia, amb personal qualificat en cuina infantil i manipulació d’aliments. Els aliments els adquirim al mercat de Cuba de Mataró i directament del camp d’ agricultura ecològica.

Amb l’objectiu d’oferir el millor servei als nostres alumnes hem introduït aliments ecològics a la nostra escola.

D’aquesta manera els  i les nostres alumnes podran gaudir diàriament d’aliments mes saludables i nutritius, alhora que contribuïm al desenvolupament local i sostenibilitat del medi ambient.

 

Cada mes elaborem un eco menú diferent, segons la temporada, de verdures i fruites. Fem menús per diferents edats, al·lèrgies, dieta especial, etc.

L’aigua que fem servir per rentar els aliments, (cuinar, beure, biberons), és aigua filtrada  amb el sistema osmosi, igual que la que comprem embotellada.

 

Confort i seguretat

Per poder desenvolupar les activitats pedagògiques i educatives es molt important la seguretat dels petits  i de les petites.

A la nostra escola bressol fem compatible la màxima seguretat amb crear uns espais confortables per als nenes i nenes de manera que poden  gaudir en cada moment de fer qualsevol activitat en plena seguretat.

Totes les aules estan dotades:  amb parquet, bany, ventilació exterior, calefacció de gas natural, aire condicionat, sistema antipinçadits a totes les portes,  protecció a tots els radiadors.

El centre , esta dotat amb instal·lació elèctrica amb cables ignífugs(antifoc), portes ignifugues( antifoc amb resistència 60 min al foc),escala d’evacuació en cas d’emergència, sistema de detecció d’incendis (amb detectors de fum i calor) ,alarma d’incendi, llums d’emergència, extintors.

A mes  cada alumne disposa de :assegurança d’accidents  i assegurança de responsabilitat civil .

 

 

BONES PRÀCTIQUES

 

Aquests valors tenen un reflex en les nostres accions, tant respecte a nosaltres mateixos com amb la relació amb d’altres.

Aquestes son algunes de les bones pràctiques que portem a terme:

 

Equip de professionals Llar d’Infants Anca

 • Pla d’Igualtat
 • Mesures de conciliació
 • Política de seguretat i salut laboral integrada en el desenvolupament quotidià de l’activitat
 • Codi ètic de conducta que recull els valors i principis d’actuació en nom d’un comportament ètic i responsable
 • Suport professional: plans de formació.
 • Compartir opinions i desenvolupar projectes en comú.

Clientela

 • Enquestes de: satisfacció periòdiques, queixes, reclamacions , suggeriments ,etc.
 • Canal de comunicació per recollir les seves expectatives i nivells de satisfacció.
 • Continu desenvolupament de nous productes que aporten avantatges fiscals i nous serveis amb valor afegit.
 • Millorar l’atenció i la comunicació.
 • Equilibri entre la qualitat del nostre servei i la relació qualitat preu

 

 

Medi ambient

 • Ens plantegem un objectiu de reducció en el consum de paper ,gràcies a les actuacions de conscienciació amb els / les empleats / des a les mesures implantades.
 • Treballem en la implantació de noves accions para reduir la impressió de factures.
 • Seguiment de consums energètics. Hem introduït llum amb cèl·lula de captació de
 • Compra aliments locals

 

Empreses proveïdores i col·laboradores

 • Compromís d’aquestes amb el principis de la Llar d’Infants Anca
 • Fidelitat en les relacions amb les empreses que col·laborem habitualment

Amb la Societat

 • Ajudem a millorar la societat a través de producte en que beneficien de forma directa a la ciutadania, ajudant al compliment de les lleis orientades a la conciliació de la vida laboral i familiar.
 • Col·laborem amb ONG amb accions com: Recollida de roba , joguines, mobles ,etc -per ajudar nens i nenes d’Àfrica.
 • Col·laborem amb Fundació Maresme amb accions com: recollida de taps de plàstic per donar feina a les persones amb discapacitat psíquica.

 

 

Anca Raluca

Deixa el teu comentari