Quin és el millor moment per treure el bolquer??

Quin és el millor moment per treure el bolquer??

A partir dels dos anys complerts, és un bon moment per treure el bolquer al vostre fill/filla.
Ara com ve el bon temps, és una bona època. També es pot fer a l’hivern però és més feina, perquè cada vegada que es fan pipi, s’ha de canviar més roba, que no pas ara a l’estiu.

Abans de començar a treure els bolquers, s’ha de començar a acostumar a l’infant a l’orinal o a l’adaptador del wàter. Cada dia abans de banyar-lo, podem assentar-lo cinc minuts, amb alguna cosa que el distregui. Si per casualitat fa pipí ¡genial!, i sinó, no passa res.

Que es necessita per treure bolquers:

 • – 10 calces o calcetes (compreu-les barates al Alcampo ,Carrefour,etc., en paks que venen. No val la pena comprar cares, perquè moltes les llençareu)

  – Uns crocs (que no cal que sigui de la marca original, poden ser del Alcampo, Carrefour, etc.). Els crocs van molt bé, perquè si és mullen, es renten i s’assequen amb molta facilitat (li passeu un paper, i ja estan secs)

  – 6 pantalons i 6 mitjons (si encara no fa tanta calor)

  – Un orinal petit  (per portar-lo amb vosaltres si sortiu al carrer, o aneu al restaurant., etc.)

  – Bosses grans d’escombraries o empipadors, per protegir la cadireta del cotxe

  – Una o dues mudes sempre amb vosaltres!!! Les heu de portar a tota reu, fins que no ho teniu controlat …

  – I molt important: Moltes ganes!!!!!

Per començar a treure el bolquer és millor començar un cap de setmana, així ho tindreu més controlat.
Al matí en aixecar-se li traieu el bolquer, i ja només el portarà per dormir la migdiada o a la nit.

Tota l’estona que estigui despert/ desperta, anirà sense bolquer. NO caieu en l’error de fer servir els bolquers tipus calcetes per anar pel carrer, a no ser que sigui imprescindible. Amb aquesta calceta – bolquer, és com si portes el bolquer, no ajuda res, els sol confondre!
S’ha de posar el nen/ nena a fer pipi , a l’orinal o al vàter (amb adaptador), cada mitja hora, o, com a molt al cap de 40 minuts. És molt important: si  el nene o nena ,diu que no, no obligar-lo/ obligar-la!!! Intenteu incentivar-lo/-la amb: llegir un compte, o amb alguna cosa que sabeu que i agrada ,perquè vulgui seure a l’orinal.
No espereu que en dos dies us demani a fer pipi al vàter!! Pot ser que trigui dues setmanes, fins a dos mesos en demanar-lo. Heu de ser constants en posar-lo/ posar-la a l’orinal.

Normalment, en dues setmanes, comencen a controlar el pipi. La caca costa més.

Ni hi ha molts nens/ nenes que amb bolquer fan moltes caques al dia. Això, després de treure-li el bolquer ja no passarà. Faran menys caques al dia, que abans, perquè s’aguanten més.
Sobretot el molt important: si està tres dies sense fer caca (o més dies), posar un supositori de glicerina perquè la fes. Si aguanta més dies, sortirà molt dura, i li farà mal. Això li pot provocar por a l’hora de fer caca, i poden associar: caca- dolor, i costarà molt més per oblidar-se del dolor.

Els primers dos dies són els pitjors! És quan més pipis es fan a sobre. Primer dia, es pot fer, fins a deu vegades, però no desespereu!! Cada vegada anirà a menys això.

És molt important que en el moment que faci el seu primer pipi o caca a l’orinal, felicitar-lo/ felicitar-la, i donar-li un petit incentiu( podria ser un “la casitos”). Els premis funcionen molt bé!! Fins que hagi agafat l’hàbit, podeu donar-li premi, cada vegada que fa pipi o caca a l’orinal. Després , quan arribi el moment que ho demani sol/ sola, se li explica que ja és molt gran, i no necessita un “la casitos “ ( premi) cada vegada.

Una de les coses molt importants que heu de tenir en compte és: No renyar-la / renyar-lo!!!, quan s’ho fa a sobre. Li dieu les primeres vegades, de bones maneres que el pipi i la caca es fa al vàter, i després ja no cal dir-li res. Ells ja ho saben!! Són molt llestos/ llistes!!! És molt important que no us vegin alterats o enfadats, perquè s’han fet pipi a sobre!!

Ni hi ha nens / nenes que veuen, que en fer-se pipi a sobre, criden l’atenció dels pares, i els pares estan més per ells (cosa que és veritat). Això es pot degenerar en el fet que comencen a fer-se a sobre expressament, per cridar-vos l’atenció.
Per això és molt important prendre una actitud de calma, com si passa res, que no us vegin enfadats.
Si detecteu que us passa això, cada vegada que heu de canviar-la/canviar-lo de roba, no li dieu absolutament res. El/ la canvieu sense mirar-lo/ mirar-la als ulls (que no ni hi hagi contacte visual directe). D’aquesta manera, veuran en què fer-se pipi a sobre no aconsegueix més atenció, sinó al contrari. No aconsegueix cap tipus d’atenció. Amb el temps, deixarà de fer-se aposta.

A vegades amb l’arribada d’un germanet petit a casa, o quan van al cole a setembre, els nens/ nenes poden tenir una regressió, i comencen a fer-se el pipi a sobre, quan ja ho portaven molt bé.
És perquè es troben insegurs, i necessiten més atenció. En aquests casos, és quan heu de mantenir la calma, i no renyar-los/ renyar-les, canviar- los de roba sense dir absolutament res, que no us vegin enfadats. Veuran que fer-se pipi a sobre no criden la vostra atenció, i a poc a poc no ho tornaran a fer.

Un alta cosa molt important de tenir en compte: Només es pot fer un canvi a la vegada.
El que no es pot fer és: treure bolquer, canviar d’habitació, canviar el llit, treure el xumet…. al mateix temps. Mai no es pot fer això.

Cada canvi necessita fer-se d’un amb un, i només quan un estigui assimilat, començar per un altre.

Si coneixes alguna persona amb aquests dubtes, pots ajudar-la i compartir aquest article amb els teu contacte en Facebook, el teus grups en LinkedIN,en Twitter, Google+ o el teu blog.

 

Anca Raluca  Bonca Ungur

Deixa el teu comentari